Uutiset

Autot

Carsportin tilauskannassa 113 ajoneuvoa

Taksien autoveronpalautus puolittui 4800 euroon autoverolain muutoksella 1.3.2015 jälkeen. Esteettömien tai koululaiskuljetuksiin varusteltujen vähintään 1+7 hengen tilataksien autoveronpalautukset säilyivät 15 000 eurossa ja invataksit pysyivät täysin autoverosta vapaana. Nyt muutosten vaikutukset alkavat näkyä. Tavallisten henkilöpirssien rekisteröinnit ovat puolittuneet ja tilataksien rekisteröintimäärät ovat viimevuotisella tasolla. Suhteellisesti ottaen tilataksien merkitys on siis kasvanut merkittävästi taksien kokonaisrekisteröinneissä. Niinpä kymmenen ostetuimman taksin joukkoon mahtuu marraskuun jälkeen peräti neljä tilataksia. Ne ovat Mercedes-Benz Sprinter ja Vito sekä Volkswagen Transporter ja Caddy. Viideskin tilataksi eli Ford Transit Custom on aivan kannoilla.

Autoveropäätösprosessissa joillain virkamiehillä ollut pelko siitä, että ”kaikkihan ostaa tilataksin” jos sen veroedut säilytetään, ei ole siis toteutunut. Tilataksien varustelun vaatimustaso ja sitä kautta hintataso on edelleen melko korkea, vaikka niiden hintakilpailukyky suhteessa tavallisiin takseihin paranikin merkittävästi.

50-vuotisjuhlavuottaan viettävän Carsportin toimitusjohtaja Ari Jonasson kertoo, että koko vuoden tilauskanta on ollut hyvä tai erinomainen, mutta syksyllä autopula pääsi yllättämään hetkeksi tuotannossa autojen pitkien tehdastoimitusaikojen vuoksi. Muuten Jonasson kuvaa vuotta melko onnistuneeksi ja tasaiseksi. Suurin ilonaihe kuluneesta vuodesta on se, että yhtiö on vahvistanut markkinajohtajuuttaan tilataksiautoilijoiden keskuudessa. Asiaa ovat edesauttaneet esimerkiksi onnistuneet uusien mallien lanseeraukset sekä yhä laajempi mallisto. Vuoden 2016 tilauskanta ja odotukset ovat Carsportilla positiiviset, vaikka täysin uusia malleja ei olekaan odotettavissa. Ari Jonasson uskookin, että halu kehittää sekä asiakaspalvelua että tuotteita on yrityksen menestysresepti myös tulevaisuudessa.

Lue seuraavaksi