Uutiset

Autot

Carsport V.I.P. -mallisto Mercedes-Benz Sprinteristä

Jonasson Oy on tehnyt menestyksekästä yhteistyötä Volkswagenin hyötyautojen kanssa jo yli 20 vuotta. Carsport-bussien tuotanto kohdistui pitkään pelkästään Volkswagen Transportereihin, mutta uuden tehtaan valmistuttua ja asiakaskysynnän kasvaessa isompiin autoihin otettiin mallistoon Volkswagen Crafter ja pari vuotta sitten alkoi esteettömän matalalattia Carsport Caddyn tuotanto. Carsport Transporter on edelleen yhtiön selkeä päätuote.

Uuden merkin ottaminen tuotantoon on Jonasson Oy:lle suuri askel. Sen taustalla on pyrkimys varmistaa yrityksen kasvumahdollisuudet jatkossakin. Mercedes-Benz Sprinterin ottaminen mallistoon on hyvin luonnollista, sillä Sprinter on Crafterin kanssa yhteistuotantoauto ja Mercedes-Benz on vahvoilla pienoislinja-automarkkinoilla. Tuotannon aloitus Carsport Sprinteriin oli poikkeuksellisen yksinkertaista, sillä lähes kaikki komponentit soveltuvat molempiin malleihin. Myös Carsport-istuinten, turvavöiden ja niiden kiinnityspisteiden sekä sisäturvallisuuden testit oli näin valmiina.

Viidennes tuotannosta

Toimitusjohtaja Ari Jonasson arvioi, että tänä vuonna valmistuu ainakin 30 Carsport Sprinteriä. ”On täysin mahdollista että ensi vuonna 15-20 prosenttia tuotannostamme on Sprintereitä ja niistä puolet tulee olemaan busseja ja toinen puoli invatakseja”, arvioi Ari Jonasson. Noin joka kolmannen valmistuvan Sprinterin arvioidaan menevän vientiin. ”Myynti on nyt vasta lähdössä liikkeelle roadshown ja myyjäkoulutusten siivittämänä, joten arviointi on vielä aika vaikeaa. Myynti tulee tapahtumaan Suomessa ja Ruotsissa Mercedes-Benzin jälleenmyyntiverkostojen kautta.”

Ruotsi on Jonassonille toinen tärkeä markkina-alue ja sinne on mennyt jo 90-luvun lopulta alkaen noin 10-20 prosenttia vuosituotannosta, yhteensä useita satoja autoja. ”Siellä on vastaavat näkymät kuin Suomessa. Olemme jo tekemässä sinne viittä maakaasu-Sprinteriä.”

Asiakkaat ovat ottaneet uuden mahdollisuuden hyvin vastaan. ”Merkkiuskolliset Mercedes-Benz -asiakkaat ovat odottaneet jo kauan, että Carsport V.I.P. -mallisto olisi vaihtoehtona tämän hetkisille korivalmistajille”, kertoo Jonasson Oy:n hallituksen puheenjohtaja Juha Jonasson. ”Helsinkiläinen Kovanen Yhtiöt saa käyttöönsä Suomen ensimmäiset Carsport Sprinter -linja-autot elokuun aikana.” Yhtiö on jo tilannut viisi uutta Carsport Sprinteriä.

Volkswagen jatkaa päämerkkinä

Yhteistyö jatkuu entiseen malliin Volkswagen hyötyautojen kanssa. Tälläkin rintamalla Jonasson Oy saavutti uuden merkkipaalun elokuun lopulla, sillä se luovutti 4000. Carsport-tilataksin asiakkaalle. Auto lähti autoilija Tapio Hietalahdelle Kittilään, jossa se tulee palvelemaan muun muassa Levin matkailijoita. Hietalahdelle tämä Carsport-varusteltu Transporter on jo neljäs laatuaan. Hietalahti aloitti taksiyrittäjänä vuonna 1991 ja on ajanut Carsport-varustellulla Transporterilla vuodesta 2000.

Juha Kuusjärvi

Lue seuraavaksi