Uutiset

Autot

Carsport Jubilee-tunnelmissa

Tuskinpa alalla on ketään, joka ei tuntisi tuotemerkkiä Carsport. Eikä ihme, sillä tuotemerkin takana olevalle yritykselle Jonasson Oy:lle on jo kertynyt 50 toiminnan vuotta. Juhlistaakseen uraansa vireä viisikymppinen järjestää 17.–18. huhtikuuta Jubilee Shown, jota voi hyvällä omallatunnolla kutsua tilataksien ja pienoislinja-autojen messutapahtumaksi.

Asiakastapahtumia tehtaalla on järjestetty hyvällä menestyksellä ennenkin, mutta nyt mittakaava on ennätyksellisen laaja. Pääosissa ovat Carsportin ohella yhteistyössä olevat automerkit Volkswagen, Mercedes-Benz ja Ford sekä Estax eli Suomen Esteettömät ja Paaritaksit ry ja Taksiliitto. Lisäksi on runsas joukko muita alaan liittyviä yhtiöitä, esimerkiksi rengasalalta ja puhtaanapitotuotteiden parista.

Erikoisnäyttelyn vahvana teemana on turvallisuus. Esittelyssä on uusimpia innovaatioita turvallisuuden parantamiseen erityisesti invakuljetuksiin. Nähtävänä on muun muassa pyörätuolin kiinnitysmekanismeja, joita käytetään Carsport-ratkaisuissa. Yhtenä nostetaan esille pyörätuolimatkustajan kolmipisteturvavyöt myös invatakseihin. Paarikuljetuksiinkin turvallisuusnäkökohdat on tuotu esiin ja tähän on tulossa myös Trafilta uutta suositusta lähitulevaisuudessa.

Esittelyssä olevat paari- ja pyörätuolinkiinnitysjärjestelmät ovat kolaritestattua tuotantoa. Esittelyssä on lisäksi pyörätuolimatkustajan niskatyyny. Kaikkien näiden uutuuksien ansiosta voidaan kolariturvallisuutta parantaa huimasti myös invamatkustajan kohdalla.

Kirkkaimpana tuoteuutuutena invanostinten sarjaan Carsport esittelee AMF-nostimet, joita yhtiö on alkanut tuoda maahan. Kyseessä on saksalainen tuote, jonka valmistaja kuuluu Euroopan johtaviin invahissivalmistajiin. Juha Jonasson kertoo uutuuden olevan etsinnän tulosta, jonka taustalla on aiemmin käytetyissä nostimissa esiintyneet ongelmat nostokyvyssä ja kestävyydessä. AMF-nostimien nostokyky on 400 kg, mikä riittää nykyisin yleistyneiden sähkökäyttöisten pyörätuolien nostoon isokokoistenkin asiakkaiden kohdalla.

”Kävimme tutustumassa tehtaalla ja siellä viimeistään vakuutuimme laadusta. Valmistusmäärät ovat isoja, tuotteita tehdään liukuhihnalla ja niiden laadunvarmistus on huippuluokkaa. Suurien sarjojen ansiosta tuotekehitys on viety pitkälle. Materiaaleina on alumiini ja teräs siten, kuinka materiaalit kuhunkin kohteeseen sopivat. Tukevasta rakenteesta ja hyvästä nostokyvystä huolimatta nostinten paino on selvästi kevyempi kuin aikaisemmin käyttämissämme”, esittelee Juha Jonasson uutuutta.

Saatavana on esimerkiksi kuvassa oleva ”läpilastattava” malli, jossa matkatavarat saadaan kyytiin nostimen estämättä sitä.

Vielä harvinaista, mutta varmasti tulevaisuudessa yleistä on, että hissit on kolaritestattu kuten AMF-nostimet. Myös muut tuotteet, kuten paariratkaisut on testattu kolariturvallisuuden varmistamiseksi.

Carsport tekee uniikin sarjan Jubilee-autoja juhlan kunniaksi. Kaupantekijäisinä näihin autoihin tulee tuhansien eurojen edestä luksusta. Autoja tehdään rajoitettu erä 15 kappaletta jokaista mallia.

Tutustu Jubilee Show -ohjelmaan tästä.

Juha Kuusjärvi

Lue seuraavaksi