Uutiset

Autot

Caravan-messut 2009: tapahtumaraportti

 

Caravan 2009 jatkoi samalla menestyksekkäällä linjalla alan eurooppalaisten päämessujen kanssa ja todisti olevansa alan ylivoimainen ykköstapahtuma Suomessa. Valtaosa messuvieraista saapui muualta Suomesta tutustuen messujen lisäksi samalla Lahden seutuun ja alueen tapahtumarikkaaseen viikonloppuun. Kauppaa tehtiin vilkkaasti ja messuosastoilla liikkui runsaasti myös uusia caravanmatkailusta kiinnostuneita vieraita. Tunnelmat matkailuajoneuvoalan tulevaisuuden suhteen ovat varsin positiiviset.

Messuilla mukana olleet yritykset kertoivat asiakkaiden olevan nyt liikkeellä todella ostotarkoituksissa. ”Asiakkaat ovat erittäin kiinnostuneita uusista matkailuajoneuvomalleista ja haluavat viimevuotista enemmän henkilökohtaista palvelua”, kertoo Bürstner GmbH:n Keijo Pajari. Myös muut matkailuajoneuvojen valmistajat toteavat alan harrastajien olevan tänä vuonna erittäin vastaanottavaisia.

”Tunnelma on selkeästi positiivisempi kuin vuosi sitten ja kauppoja on tehty jo heti perjantaista lähtien”, toteaa Pilvi Uoti Dethleffs-merkkiä edustavasta Tapani Uoti&Co:sta. Caravan-messuilla tehtiin matkailuajoneuvokauppaa kaikissa hinta-, laatu- ja kokoluokissa, myös kaikkein kalleimmista luxusluokan matkailuautoista. Tarvikekauppa kävi vilkkaana.

Matkailuajoneuvotuojat ry:n (MAT) asiamiehen Seppo Pietiläisen mukaan Caravan-messujen merkitys tulevan kauden myynnin kehitystä arvioitaessa on merkittävä. MAT edustaa kaikkia Suomessa myynnissä olevia tärkeimpiä matkailuajoneuvomerkkejä.

Matkailuautoihin ja -vaunuihin, telttoihin ja tarvikkeisiin sekä alan palveluihin tutustui kolmen messupäivän aikana ennätykselliset lähes 18 000 kävijää.

Pentti Nurmela

Lue koko juttu kuvineen oheisesta pdf tiedostosta:

 

 

Lue seuraavaksi