Uutiset

Autot

Caravan 2012 Enemmän ja isommin

Nopeasti kasvanut ja paikkansa suomalaisessa karavaanimaailmassa vakiinnuttanut Caravan-tapahtuma järjestetään Lahden messukeskuksessa nyt jo 12. kerran. Uusitun messukeskuksen 14 000 neliön pinta-ala tarjoaa tukevan joukon nähtävää ja koettavaa, pääosassa ovat tietenkin lukuisten valmistajien lukuisat uutuustuotteet mallivuodelle 2013. Huomattavaa on erityisesti suurten matkailuautojen varsin runsas määrä.

Järjestäjän mukaan messuvieraiden nähtäväksi on tällä kertaa tuotu 310 näyttely-yksikköä, kun viime vuonna esillä on 280 yksikköä. Palveluitaan ja tuotteitaan esittelee yli sata näytteilleasettajaa, jotka edustavat niin kalustoa ja tarvikkeita, kuin niiden huoltamista ja korjaamistakin.

Messujen yhteydessä järjestettävä karavaanareiden yhteistapaaminen on kasvanut vuosi vuodelta suuremmaksi. Tällä kertaa järjestäjä odottaa Vesijärven rantamaisemien yhdessä messujen kanssa houkuttelevan paikalle noin 2500 auto- ja vaunukuntaa.

Avajaistilaisuudessa puheenvuoron käyttänyt Saksan matkailuajoneuvotuottajien yhdistyksen puheenjohtaja, Fendt Caravanin toimitusjohtaja Klaus Förtsch valotti muutamalla sanalla matkailuajoneuvojen markkinanäkymiä Euroopanlaajuisella tasolla.

”Vuodet 2009 ja 2010 jäivät historiaan heikkoina myyntivuosina, mutta 2011 näimme jo 3,4 prosentin kasvun. Markkinoiden elpyminen tuntuu kuitenkin hiipuvan, sillä matkailuautojen ja –vaunujen rekisteröintimäärät ovat jälleen laskusuunnassa”, harmitteli Förtsch.

Alan toimijat ovat ennustaneet kuluvan vuoden jäävän jälkeen 5,8 prosenttia edellisvuodesta. Ennusteen mukaan vaunukauppa putoaisi 8,6 prosenttia asettuen liki 74 000 yksikköön matkailuajoneuvomyynnin käyttäytyessä maltillisemmin vain 2,7 prosentin laskulla. European Caravan Federationin tekemän ennusteen mukaan matkailuautoja rekisteröitäisiin kuluvan vuoden aikana noin 72 500 kappaletta.

Caravan-messut ovat avoinna 14. – 16. syyskuuta 2012, perjantaina ja lauantaina klo 10 – 18,
sunnuntaina klo 10 – 16.

www.lahdenmessut.fi

Lue seuraavaksi