Uutiset

Autot

Caravan 2008 -messut Lahden Messukeskuksessa 19.-21.9.2008

Caravanin suosiota ylläpitää messuviikonloppuna järjestettävä alan harrastajien yhteistapaaminen. Lahteen on helppo tulla ja messukeskuksen läheisyyteen on helppo majoittua. Näyttelytilaa Lahdessa on käytössä tänä vuonna reilut 14 000 m2, mikä on yli tuhat neliötä viime vuotta enemmän. Lahden Messukeskuksessa näyttelyn käytössä ovat kaikki kolme messuhallia, kaksi telttaa sekä ulkoalueet.

Lahden Messukeskuksessa 19.-21. syyskuuta järjestettävillä Caravan 2008 -messuilla tullaan näkemään jälleen monipuolisesti eri käyttötarkoituksiin soveltuvia matkailuajoneuvoja kaikissa hintaluokissa. Näyttelyssä nähdään lukuisia vaihtoehtoja lähes kaikista maassamme myytävistä matkailuauto ja –vaunumerkeistä, erikoisuutena luxus-luokan ajoneuvot, Monaco-jenkkiauto ulosliukuvilla ”erkkereillä” sekä Concorden Smart-henkilöautoakin sisällään kuljettava malli.

Matkailuajoneuvojen lisäksi messuilla esitellään korkealuokkaisia alaan ja harrastukseen liittyviä tarvikkeita: mm. satelliittiantennijärjestelmiä ja aurinkopaneeleita, ilmastointi- ja kylmälaitteita, keittiön kodinkoneita ja tarvikkeita, astioita, saniteettikalusteita- ja tarvikkeita, peruutuskameroita, akkujen hoitotuotteita, elektroniikkaa, turva- ja hälytysjärjestelmiä ja -laitteita, mattoja, telttoja sekä uutuutena mm. kaasuadapterisetti.

Nyt karavaanarilla on mahdollisuus myös ”omiin neliöihin” Yyterin sannoilla. Yyteri Beach Oy markkinoi messuilla katettuja asuntovaunupaikkoja. Caravan-messujen nostalgiaosastolla nähdään 1970-luvun yksilöitä ja yhdistelmiä. Messualueella tarjotaan myös hauskaa ja hämmästyttävää non-stop taikuutta koko perheelle taikuri Timo Kulmakon ja Onni-Pellen toimesta. Messujen lauantaiaamun virkeimmät 1000 vierasta saavat mukaansa lämpimäisiä Reissumies –leipäpussin muodossa. Lauantaina messuyleisöä viihdyttää myös Puolustusvoimien Varusmiessoittokunnasta kootut soittajat.

Samaan aikaan Lahdessa toteutuu SF-Caravan Lahden seudun järjestämä alan harrastajien yhteistapaaminen. Lahden seudulla arvioidaan leiriytyvän messujen aikana noin 1500 matkailuauto- tai matkailuvaunukuntaa.

Lahden Caravan-messujen toimeksiantajana on ollut ensimmäisestä, vuonna 2001 järjestetystä tapahtumasta alkaen Matkailuajoneuvoalan Tuottajat ry, joka edustaa kaikkia maassamme markkinoilla olevia tärkeimpiä matkailuauto- ja matkailuvaunumerkkejä. Voimassa oleva sopimus valtakunnan suurimpien Caravan-messujen järjestämisestä Lahdessa jatkuu ainakin vuoteen 2011 asti.

Lahden Caravan-messujen ajankohta, syyskuu, on otollinen matkailuajoneuvon hankkimiselle, sillä messuilla ensiesittelyssä ovat tulevan 2009-kauden mallit. Jättämällä tilauksen syksyllä, pääsee uudesta ajokista tai matkailuvaunusta nauttimaan jo heti seuraavana keväänä.

Caravan-messut ovat avoinna 19.-21. syyskuuta 2008 perjantai ja lauantaina klo 10 – 18 ja sunnuntaina klo 10 – 16.

Lue seuraavaksi