Uutiset

Autot

BussiPro Oy kasvaa vauhdilla

BussiPron Jussi Raunisto ja Tuomas Kivistö ovat kasvattaneet yrityksestään hyvin monipuolisen varaosatalon, jossa ammattitaito kohtaa yksilöllisen palveluasenteen ja kustannustehokkaan hintatason.

BussiPro on Jussi Rauniston vuonna 2008 perustama monipuolinen yritys, jolla on tarjolla ammattiautoluokan ajoneuvojen varaosat puskurista puskuriin, linja-autojen lasipalvelut sekä automaattisten palonsammutusjärjestelmien asennus ja myynti. Yritys on lisäksi tunnettu asiantuntijapalveluistaan, joiden avulla moni kuljetusalan yritys on kehittänyt toimintojaan. Viime aikoina BussiPro on laajentanut huomattavasti varaosavalikoimaansa ja tarjontaan on tullut mukaan useita alan laatutuotteita miltei kaikille ajoneuvotekniikan osa-alueille.

BussiPron nykyaikaiset toimitilat sijaitsevat Lahden Jokimaan yrityspuistossa ja noin tuhannen neliön ala siirtyy lähiaikoina kokonaisuudessaan yrityksen omiin nimiin. Muutos on osa BussiPron pitkäjohteista toimintasuunnitelmaa, jonka kautta yritys on kasvanut tasaisen varmasti merkittäväksi autoilualan toimijaksi. Kehitys perustuu erittäin korkeaan, yksilölliseen asiakaspalvelun tasoon ja vankan ammattitaidon tuomaan asiantuntemukseen. Osaamisen kautta BussiPro pystyy ottamaan valikoimaansa ainoastaan laadukkaiksi toteamiaan tuotteita ja alan tuntemuksen kautta varastoissa on aina oikea valikoima ajankohtaan sopivia tuotteita. Tämä varmistaa järkevän varastotilanteen, mikä takaa nopeat toimitukset sekä kilpailukykyisen hintatason.

Vaihtomoottorit kasvattaneet suosiotaan

Jussi Raunisto kertoo kunnostettujen moottorien kysynnän kasvaneen viime aikoina runsaasti. ”Meillä on tarjolla vaihtomoottoreita Sprinter-luokasta aina 13-litran bussimoottoreihin. Täydellisten moottoripakettien lisäksi asiakas voi luonnollisesti hankkia vain osakokonaisuuden, mikäli kaikelle ei ole tarvetta”, kertoo Raunisto. ”Meidän kauttamme hankitut moottorit ovat myös nimensä mukaisesti täyskunnostettuja, joten ne ovat todella varma ratkaisu vuosiksi eteenpäin. Erityisen suosittuja vaihtomoottorit ovat olleet kaupunkibussiluokassa, jossa moottorit joutuvat todella kovalle koetukselle”, Raunisto lisää.

Edustukset laadun ehdoilla

BussiPron strategiaan on aina kuulunut tuotevalikoiman laajentaminen asiakastoiveiden ja ahkeran messuvierailumäärän kautta.  ”Tuoteperheemme on kasvanut tasaisen varmasti ja varsinkin sen monipuolisuus on lisääntynyt huomattavasti. Moni valmistaja on hyvin tarkka myyntiverkostonsa tasosta ja heidän vakuuttamisensa vaatii runsaasti työtä ja aikaa, mutta hyvän maineemme kautta huipputuotteiden saaminen edustukseen on tullut vuosien mittaan helpommaksi”, korostaa Raunisto. ”Monissa tuoteryhmissä meillä on tarjota tuotteita käyttötarpeen mukaan joko kovaan jokapäiväiseen tarpeeseen tai peruskäyttöön riittäviä tuotteita. Oman asiakastuntemuksemme kautta osaamme arvioida todella hyvin osien toimivuuden heidän tehtävissään”, Raunisto lisää.

Viime aikoina BussiPron valikoimaan tulleista tuotteista merkittävimpiä ovat esimerkiksi Danan voimansiirtolinjan osat sekä Winnardin jarruosat, jotka täydentävät oivasti toisiaan tilauksia suoritettaessa. Laakereissa ja navoissa tarjolle ovat tulleet Timkenin sekä Fersan valikoimat ja Daycon kiristimet sekä pyörät takaavat ajoneuvojen toiminnan vaikeissakin olosuhteissa. Sähköpuolella saatavana ovat Mitsubishin laturit sekä startit ja turbopuolella laadusta kertovat Garrettin sekä Holsetin tuotteet.

BussiProlla on nimensä mukaisesti erityisen runsaasti tarjontaa linja-auto- ja pikkubussiluokkiin. Kattavan lasivalikoiman lisäksi Mekran peilit ja Doga-sekä Matador-pyyhkimet toimivat esimerkkeinä alan parhaista tuotteista ja Irizarin autoihin on saatavana korinosat todella nopeina toimituksina.

Isojen tuoteperheiden valikoima käytössä

Pitkäaikaisten neuvottelujen kautta BussiPro on solminut myös runsaasti sopimuksia muiden suurten varaosatoimittajien kanssa. Esimerkiksi Meritorin valikoima tarjoaa BussiProlle laajan tuotekokonaisuuden jarru- sekä voimansiirtopuolelle ja Augerin sekä Diesel Technicin osat vakuuttavat hinta-laatusuhteellaan sekä toimitusten nopeudella. Knorr-Bremsen kautta voi taas hankkia edistyksellisen TPMS-järjestelmän, joka ei valvo ainoastaan ilmanpainetta vaan seuraa renkaan kokonaiskuntoa. Lisäksi lähiaikoina BussiPron valikoimaan liittyvät myös Knorr-Bremsen kunnostettavat varaosat, johon kuuluvat esimerkiksi EGR-järjetselmän venttiilit. Toinen kasvava alue on ilmastointi, johon on panostettu myös henkilökunnan koulutuksen kautta ja näin monipuoliset alana asennukset onnistuvat ammattitaidolla.

Vienti vauhdissa

BussiPro on aina panostanut kansainvälisyyteen ja ahkeran messukiertämisen ansiosta monia ovia on avautunut myös ulkomaiden markkinoille. Tällä hetkellä vientiä on erityisesti Ruotsiin ja Baltian maihin, mutta myös Venäjän kauppa on avautunut todella lupaavissa merkeissä. ”Moskovassa olleiden alan messujen kautta saimme runsaasti kontakteja ja paikallisia asiakkaita miellyttävät erityisesti nopeat toimitusketjumme”, kertoo Raunisto.

BussiPro on muutenkin jatkamassa aktiiviseen toimintaan ja asiakaspalvelun korkeaan tasoon perustuvalla linjoillaan. ”Tämän vuoden aikana olemme mukana tärkeimmissä alan kotimaan tapahtumissa ja bussipuolen huipputapahtumassa Kortrijkissa lokakuussa olemme esillä päähallissa. Tasaisesta kasvusta huolimatta olemme edelleen avoimia uusille tuotevaltauksille ja meihin voi ottaa rohkeasti yhteyttä kaikissa alaan liittyvissä kysymyksissä tai ehdotuksissa”, päättää Raunisto.

Lue seuraavaksi