Uutiset

Autot

Busseja 60 vuoden kokemuksella – Setra S 411 HD

Vaikka Setra-kanta on Suomessa vielä melko vaatimaton (117 kpl), on se hyvässä kasvussa. Lommilan Vehon linja-automyyjä Aki Lyytikäisen ansiosta saimme tehdä tuttavuutta malliston pienimmän turistiversion, 37+1+1 -paikkaisen Setra S 411 HD:n kanssa koejon merkeissä.

Ulkonäöltään Setra S 411 HD edustaa laatua ja tyyliä. Korin metallinhohtohopeista alaosaa ja tummaa yläosaa sekä tummennettuja ikkunoita rajaava, keulasta perään ulottuva metallinhohtoinen ”La Linea”-kaari samoin kuin keulan Setra-maski tekevät autosta virtaviivaisen näköisen. Ajovalot koeajoautossa olivat ajovaloautomatiikalla ja pesimillä olevat Litronic-kaasunpurkausvalot. Tavaratilojen suuntaisluukut toimivat kevyesti ja jämäkästi. Auton ovet ja tavaraluukut oli myös varustettu kauko-ohjatulla keskuslukituksella.

Todella kompakti turistibussi – Setra S 411 HD on modifioitu sen isosta veljestä, 12,2-metrisestä S 415 HD:stä. Akseliväli on lyhennetty 4985 mm:iin, mikä tekee autosta todella ketterän käsiteltävän ahtailla kaduilla ja pihoilla. Lisäksi V6-moottorin uudelleensijoitus on mahdollistanut takaylityksen lyhentämisen 340 mm:llä samoin kuin polttoainetankin siirtäminen taka-akselin taakse, on mahdollistanut etuylityksen lyhentämisen 605 mm:llä. Näillä ratkaisuilla Setrasta on saatu tasapainoisen näköinen kokonaisuus. Ainoa pieni miinus tässä kompaktissa ratkaisussa on se, että automaattivaihteistoa ei saada mahtumaan näihin tiivistettyihin mittoihin. Setra S 411 HD:n ulkomitat ovat: pituus 10 160 mm, leveys 2 550 mm ja korkeus ilmastointilaitteen kanssa 3 760 mm.

Erinomaiset kuljettajan ja matkaoppaan tilat

Setran matkustamoon on helppo nousta. Etuovella alimman portaan korkeus maasta on 350 mm, sitä seuraava on 236 mm ja kaksi seuraavaa 237 mm ja viimeinen 180 mm. Keskiovella on vastaavasti maasta ensimmäiselle askelmalle 325 mm, jonka jälkeen neljä seuraavaa askelmaa ovat 250 mm nousulla. Myös nousukaiteet ovat asianmukaiset. Lattian korkeus maasta on kuljettajan kohdalla 1 060 mm ja keskikäytävällä 1240 mm. Käytäväsyvennys on 150 mm ja seisomakorkeus käytävällä 2 100 mm.

Setran kuljettajanpaikalle pääsee tarvittaessa myös omasta kuljettajanovesta, mikä on melko harvinaista tänä päivänä. Ovi on fiksusti hyödynnetty tekemällä siihen kolme isoa kannellista säilytyslokeroa ja juomapulloteline sekä näiden lokeroiden päälle pari pientä lokeroa ja mukiteline kuljettajalle. Ovi on myös varustettu sähkötoimisella ikkunalla ja lämmityksellä sekä aurinkoverholla.

Setran kuljettajanpaikka täyttää ergonomiset vaatimukset, kääntyvä ISRI 6860/875 kuljettajanistuin portaattomalla korkeudensäädöllä, istumasyvyyden ja selkänojan säädöllä, säädettävillä käsinojilla ja istuinlämmityksellä sekä nahkainen säädettävä monitoimiohjauspyörä että nahkainen kevennetty vaihteenvalitsin kojelaudassa takaavat mukavan ajokokemuksen. Iso lämmitettävä, sähköverhoilla ja sadetunnistimella varustettu tuulilasi, isot peruutuspeilit ja uudet tuulilasinpyyhkijät aikaisempaa laajemmalla pyyhkimisalueella helpottavat osaltaan kuljettajan näkyväisyyttä ja työskentelyä.

Setran 3D-mittaristo värillisellä monitoiminäytöllä on selkeä ja antaa kuljettajalle tärkeätä informaatiota. Näyttö kertoo muun muassa auki olevista tavaratilan luukuista ja ovista. Kojelaudan keskellä on paikat multimedialaitteille ja digipiirturille. Näiden vieressä on myös 12 ja 24 V virtapistokkeet.

Matkaoppaalle Setrassa on oma taittuva istuin kolmipisteturvavyöllä ja käsinojalla. Oppaalle on myös oma reilu varustekaappi sekä langaton tai vaihtoehtoisesti kiinteä mikrofoni.

Viihtyisä matkustamo

Koeajoauto oli 37+1+1-paikkainen ***-perusversio, joka oli varustettu Setran Nimbus-verhoilluilla Top -istuimilla sekä nahkaisilla niskasuojilla. Istuimet oli varustettu selkänojan kallistuksilla, lantiovöillä, lehtitaskuilla, roskakoreilla ja lisäksi käytävän puoleisissa istuimissa oli ylöskäännettävät käsinojat ja sivuttaissiirtomahdollisuus pidemmillä matkoilla.

Etummaisissa ja WC:n takana olevissa istuimissa oli taittopöydät. Kattopaneelissa oli jokaisen istuinparin yläpuolella yksilöllisesti säädettävät lukuvalot ja ilmasuuttimet kaiutin sekä STOP-nappi. Normaalien verhojen lisäksi jokaisessa ikkunassa oli kahteen eri korkeuteen säädettävä aurinkorullaverho. Matkatavarahyllyt reunuksella olivat katossa koko mitalla poislukien keskisisäänkäynti. Edessä hyllyjen tilalla oli tehty neljäksi lukolliseksi ja valolla varustetuksi säilytystilaksi kuljettajan ja auton varusteita varten.

Turistibussivarustukseen kuuluvat myös lämmitettävä vesi-WC keskioven etupuolella, joka on lukittavissa kuljettajan paikalta. Toisella puolella ovisyvennyksessä on minikeittiö 40 kupin kahvinkeittimellä ja kahdella kahvikannulla, 8,5-litraisella makkarankeittimellä ja viiden litran vesisäiliöllä sekä säilytyslaatikoilla. Jääkaappi puolestaan löytyy kojelaudasta etuoven vierestä.

Lämmitys Setrassa oli hoidettu patterilämmityksellä sivuseinillä sekä patterikiertoon yhdistetyllä Webastolla. Matkustamon miellyttävästä lämpötilasta huolehti katolle asennettu 32 kW:n ComAir-ilmastointijärjestelmä. Kuljettajanpaikalla oli tietenkin oma ilmastointi.

Matkustajien viihtyvyyden takaamiseksi autoon oli asennettu Blaupunkt cd/radio/dvd-soitin kahdella Boschin 19” monitorilla, joista etummainen on ylöskääntyvä ja keskimonitori kiinteä. Keskuslukituksella ja palovaroittimella varustettu tavaratila oli kooltaan 5,7 kuutiota (1 150 kg) eli 154 l/ matkustaja.

Tehokas V6-moottori

Setra S 411 HD:n moottori on Mercedes-Benzin 12-litrainen OM 501 LA V6-dieselmoottori, jossa on tehoa 408 hv (300 kW) ja maksimivääntöä 1900 Nm kierrosluvulla 1080 r/min. Päästötasoltaan moottori on Euro 5 ja se on toteutettu AdBlue-järjestelmällä. Auton kokoon ja painoon nähden moottori tuntui riittävän tehokkaalta mäkisessäkin maastossa. Autossa oli kaksi 220 Ah:n akkua, lämmitettävä polttoainesuodatin ja lohkolämmitin sekä palovaroitin moottoritilassa.

Mercedes-Benzin GO 190 paineilmatehostettu manuaalivaihteisto toimi juoheasti kunhan vaihtamisessa ei hosunut liikaa, Myös 2,846-perävälitys tuntui sopivalta, 100 km/h nopeudessa kierroksia oli noin 1500 r/min. Voith VR 115 E- hidastin vakuutti myös tehokkuutensa heti ensimmäisten kilometrian aikana ja oikein käytettynä se säästää jarruja melkoisesti. S 411 HD:n polttoainetankin tilavuus on 445 litraa ja AdBlue-tankin tilavuus 42 litraa. Ajotietokoneen mukaan kulutus oli talvikelillä noin 25 l/ 100 km, joten aivan jokaisella huoltoasemalla ei tarvitse tankata. 

Ketterä alusta lyhyillä ylityksillä

Setran 4 985 mm:n akselivälillä oleva alusta on lyhyt ja ketterä käsitellä. Etuakselilla on erillispyöräjousitus säädettävillä kolmiotukivarsilla ja kallistuksenvakaajalla. Taka-akseli on Mercedes-Benzin HO-6 kallistuksenvakaimella.

Jousitus on täysilmajousitus nosto-, lasku- ja niiaustoiminnolla sekä automaattisella elektronisella tasonsäädöllä (ENR). Etuakselilla on kaksi ilmapaljetta ja taka-akselilla neljä. Ohjausvaihde on ZF-Servocom 8098, joka on asennettu vaakatasossa auton keskilinjalle. Ohjausvaihteen välityssuhde on muuttuva. Setran rengaskoko on 295/80 R 22,5 ja renkaina koeajoautossa oli edessä Michelinin Pilot XFN:t ja takana Continentalin HDV Skandinaviat. Molemmat renkaat olivat nastoilla, mikä ei ole ollenkaan huono ratkaisu Suomen lumisille teille.

Nykyaikaista turvallisuutta

Setra S 411 HD:n turvallisuus perustuu nykyteknologian turvavarusteisiin. Lyhyestä etuylityksestä huolimatta Setrassa on ainutlaatuinen kuljettajan etutörmäyssuoja (FCG), joka on tarkoitettu suojelemaan kuljettajaa ja matkaopasta mahdollisessa törmäystilanteessa.

Auton etuosassa oleva poikittaispalkki toimii alleajosuojana ja tämän palkin takana on törmäyselementeistä koostuva rakenne, joka absorboi törmäysenergiaa ennalta määrätyllä tavalla törmäystilanteessa. Lisäksi Setran kuljettajanpaikka, käsittäen ohjauspyörän, polkimet ja istuimen, on asennettu yhtenäiseen lujaan runkoon, joka törmäystilanteessa liukuu kokonaisena alaspäin lisäten kuljettajan tilaa ratkaisevilla 20-25 sentillä. Nämä rakenteet on testattu useilla erilaisilla törmäystesteillä.

Setrassa on myös elektroninen ajonvakautusjärjestelmä (ESP), elektroninen jarrujärjestelmä (EBS), johon kuuluu ABS-levyjarrut kaikissa pyörissä, jarruassistentti (BA), luistonesto (TCS), jatkuva jarrurajoitin (DBL) ja Retarder-hidastin (RL). Lisävarusteena Setraan on saatavana lisäksi älykäs vakionopeussäädin (ACC), aktiivinen jarruassistentti (ABA) ja kaistanvaihtoavustin (LCA). 

www.setra.fi

 

Setra S 411 HD

Tekniset tiedot:

Moottori OM 501LA, V6, Euro 5
Tilavuus 11,950 dm³
Teho 408 hv (300 kW)
Vaihteisto GO 190, 6-portainen manuaalivaihteisto
Perävälitys 2,846
Hidastin Voith VR 115 E
Paikkaluku 37+1+1
Pituus 10 160 mm
Leveys 2 550 mm
Korkeus 3 760 mm
Sisäkorkeus 2 100 mm
Akseliväli 4 985 mm
Etuylitys 2 215 mm
Takaylitys 2 960 mm
Nousukulma 9,0 °
Jättökulma 7,8 °
Kääntöympyrä 17 360 mm
Renkaat 295/80 R 22,5
Polttoainetankki 445 l
AdBlue-tankki 42 l
Tavaratila 5,7 m³
Kokonaispaino 18 000 kg
Etuakselipaino 7 100 kg
Taka-akselipaino 11 500 kg 

Miika Nyrö

 

 

 

 

Lue seuraavaksi