Uutiset

Autot

Auto-Way nostaa palvelun uudelle tasolle

Auto-Way

Raikkaita tuulia linja-autoalalle

Seinäjoella toimiva Auto-Way on varmasti tuttu nimi kaikille linja-autoalalla toimiville yli kymmenen vuoden ajalta. Liike on aina tunnettu hyvästä palvelustaan sekä kattavasta valikoimastaan ja viime vuonna yrityksen ostaneet Sami Niemistö ja Pekka Purtanen ovat tuoneet mukanaan omia, toimiviksi havaittuja palvelukonseptejaan.

Sami Niemistö ja Pekka Purtanen ovat kokeneita myyntialan miehiä, joille molemmille myös autotekniikka on hyvin tuttu ala. Viime vuonna miehille tarjoutui tilaisuus siirtyä linja-autokaupan puolelle ja kun kumpaakin miestä kiinnosti b-to-b-kaupan puolelle siirtyminen, syntyi kauppa Auto-Wayn ostamisesta suhteellisen nopeasti. Miehillä oli tiedossa Auto-Wayn hyvä maine alalla sekä merkittävät edustussopimukset, mikä osaltaan helpotti kaupan syntymistä. Miehet ovat omistautuneita asialleen ja yritystä pyöritetään kahden miehen voimin kelloon katsomatta. Periaatteessa Purtanen on enemmän tekniikan ja jälkimarkkinoinnin asiantuntija ja Sami kovan luokan myyntimies, mutta käytäntö on osoittanut, että kummankin on osattava kaikkia mahdollisia autoliikkeen pyörittämiseen vaadittavia töitä. Miehet ovatkin selvästi valmiita haastamaan sekä uudistamaan alan vanhoja toimintatapoja ja tarjoamaan uudentyyppisiä, dynaamisia ratkaisumalleja.

Auto-Way valikoima

Niemistö ja Purtanen tietävät, että linja-autopuolen asiakkaat ovat asiantuntevia sekä vaativia ja myös palvelun pitää toimia yksilöllisesti. Tämä sopii Seinäjoen miesten palvelufilosofiaan mainiosti, sillä miehet arvostavat myös suoraa ja rehellistä asiakaspalautetta. ”Asiakaspalaute on meille kullanarvoista ja pienimmätkin kehitysehdotukset otetaan varmasti huomioon. Toimimme joustavalla konseptilla ja olemme valmiita muuttamaan toimintatapoja tarvittaessa nopeassakin aikataulussa. Bussialan ihmiset ovat onneksi yleensä kohtuullisen suorasanaisia ja mahdolliset ongelmat saadaan selvitettyä saman tien, eivätkä ne jää kummittelemaan taustalle”, korostavat Purtanen ja Niemistö. Varaosapalvelun nopeus sekä huoltotoimintojen luotettavuus ovatkin parhaita takuita asiakkaiden tyytyväisyyteen ja myyntitilojen yhteydessä sijaitsevissa huoltotiloissa saadaan suurin osa perustöistä suoritettua nopealla aikataululla.

Auto-Way linja-auto

Auto-Wayllä tiedetään, että linja-autoa ostettaessa asiakkaalla on yleensä hyvin tarkoin tiedossa hankittavan ajoneuvon yksityiskohtaiset ominaisuudet. Istumapaikkaluku, kokoluokka, monikäyttöisyyden tarve, varustelutaso ja muut yksityiskohdat rajaavat tarkoin valittavan autotyypin. Tästä syystä Auto-Wayllä on aina tarjolla runsas määrä sekä uusia että käytettyjä linja-autoja hyvinkin monipuolisiin käyttötarkoituksiin suoraan pihasta ilman pitkäkestoisia tilausaikoja. Tälläkin hetkellä Seinäjoella lähes kymmenen uutta linja-autoa ja saman verran hyväkuntoisia käytettyjä yksilöitä. Painopiste autovalikoimassa on 19-22-paikkaisissa koululaisajoon soveltuvissa ajoneuvoissa, mutta valinnanvaraa löytyy kymmenpaikkaisista aina yli 50 istuinpaikan linja-autoihin saakka. Oman vaihdokkinsa menekkiä ei Seinäjoella tarvitse myöskään murehtia, sillä Purtanen ja Niemistö lupaavat vaihdossa käyvän melkein minkä vaan moottorikäyttöisen ajoneuvon.

Auto-Way Automet

Auto-Way maahantuo Suomeen laadukkaita Puolassa valmistettavia Autometin moniin eri asiakastarpeisiin soveltuvia linja-autoja. Purtanen ja Niemistö kertovat Autometiä ja heitä yhdistävän samanlaiset korkeaan palvelutasoon ja asiakastyytyväisyyteen vievät periaatteet. Automet valmistaa itse yli 85 prosenttia sisustuksessa tarvittavista osista, mikä näkyy erittäin nopeana varaosien toimituksena ja niiden varmana saatavuutena. Autometin toiminta on kokonaisuutena miellyttänyt Auto-Wayn miehiä ja mikä tärkeintä, myös suomalaisia linja-autoilijoita. Autometin tuotteet ovatkin saaneet kiitosta kestävyytensä, käytännöllisyytensä sekä monipuolisuutensa ansiosta. ”Autometillä palvelu toimii yhdellä puhelinsoitolla ja asiakkaan toivomukset otetaan huomioon hyvin tarkoin. Tästä hyvänä esimerkkinä ovat vuoden vaihteessa valikoimaan tulevat matalalattiaratkaisut. Samoin Suomen haastavat olosuhteet osataan ottaa huomioon ja mitään ongelmia ei pääse kovimmillakaan pakkasilla syntymään.

Auto-Way Unvi Bus Star

Unvi ja Bus Star täydentävät valikoimaa

Auto-Wayltä saa myös espanjalaista laatua ja luksusluokan Unvi-linja-autoilla onkin oma vankka asiakaskuntansa. ”Unvilla on tarjota niin Sprinter-luokan VIP-busseja kuin kaksikerroksisia turistiautoja vaativaan makuun. Unvin markkina-asema tulee kasvamaan tulevaisuudessa”, miehet tiivistävät. Mielenkiintoinen uutuus on myös kotimainen Bus Star, jonka vuodenvaihteessa saapuvaa täysmatalaa Fiat-bussia miehet odottavat mielenkiinnolla.

Auto-Way Q'Straint

Asiakaspalautteen kautta Auto-Way on ottanut valikoimaansa myös alan varustepuolta ja tällä hetkellä edustuksessa ovat muun muassa Q’Straintin laadukkaat turvallisuustuotteet. Q’Straintin valikoimaan kuuluvat esimerkiksi pyörätuolien kiinnityssarjat, joista mielenkiintoisin uutuus on helppokäyttöinen Quantum-kiinnitysmekanismi, jonka avulla pyörätuolin käyttäjä voi itse lukita tuolin turvallisesti ajoneuvossa. Asiakkaiden toivomusten kautta Auto-Way toimittaa myös tarvittavat linjakilvet, inva-nostimet, lisävalot, peruutuskamerat ja vaikkapa rengaspaketit. ”Nämä toiminnot kuuluvat kokonaispalveluumme, jonka ansiosta asiakas saa yhdellä käynnillä mahdollisimman paljon.  Näin hän voi keskittyä omiin oleellisiin työtehtäviinsä ja taloudellisesti järkeviin toimintoihin. Meiltä löytyy lisäksi ratkaisu asiakkaan tarvitessa tilapäisesti lisäkalustoa, sillä tarjoamme myös vuokrauspalvelu- sekä minileasing-ratkaisuja.

Auto-Way monikäyttöisyys

Monikäyttöisyys kasvamassa

Purtanen ja Niemistö näkevät ensi vuoden kaupallisen tilanteen haastavana, mutta samalla alan kehityksen kaikenkaikkiaan lupaavana. ”Linja-autojen kokoluokat tulevat luultavasti pysymään samoissa kuin ennenkin, sillä mitään merkittäviä lakiuudistuksia ei ole tiedossa. Merkittävimpänä muutoksena on autoilta vaadittavan monikäyttöisyyden lisääntyminen, sillä samalla ajoneuvolla täytyy usein pystyä hoitamaan niin koululaiskyydit kuin turisti- sekä inva-ajot. Monelle asiakkaalle on myös mukavuusvarustelun taso yhä tärkeämpää ja siihen ollaan valmiita panostamaan reippaasti”, päättävät Purtanen ja Niemistö.

Lue seuraavaksi