Uutiset

Autot

Åbergin Linja Oy – yli 60 vuotta bussiliikennettä

Åbergin Linja Oy on Nils Åbergin vuonna 1953 perustama espoolainen perheyritys, joka ajaa linja- sekä tilausajoliikennettä 21 autolla ja työllistää noin 30 hengen osaavan, motivoituneen sekä positiivisen palveluasenteen omaavan henkilökunnan.

Nils Åbergin vävy, Åke Fagerholm on ollut yrityksessä mukana vuodesta 1961 alkaen, aluksi kuljettajana, sitten ajomestarina ja viimeiset 12 vuotta toimitusjohtajana. Liikennepäällikkönä yrityksessä toimii hänen vävynsä Sampo Selin ja tilausajomyynnistä vastaa Åke Fagerholmin tytär NinaFagerholm-Strömberg.

Yrityksen monipuolinen bussikalusto on siistiä ja hyvin huollettua. Linja-autonsa Åbergin Linja hankkii etupäässä uutena, jolloin autot on varustettu uusimmalla tekniikalla ja ovat siten vähäpäästöisiä. Kaikkiaan Åbergin Linjalla on 21 linja-autoa, joista kahdeksan Volvoa on täysin varusteltua tilausajoautoa ja loput 12 lähi- ja kaupunkiliikenneautoja; Scanian matalalattiaista Scalaa sekä uusin VDL Citea LLE-120 Euro 6. Espoossa sijaitsevalta varikolta Åbergin Linjan autot hoitavat kätevästi pääkaupunkiseudun ja läntisen Uudenmaan liikennettä.

Liikennöinnin ohella Åbergin Linjan matkatoimisto järjestää myös erilaisia räätälöityjä retkiä ja matkoja pitkällä kokemuksella ja ammattitaidolla Suomessa, Baltiassa ja pohjoismaissa. Reittisuunnittelun ja aikataulutuksen lisäksi myös muut oheispalvelut hoituvat kätevästi bussitilauksen yhteydessä. Myös erilaisten laivayhtiöiden kaupunkikiertoajeluiden, laivalippujen, sisävesiristeilyiden, kaupunkiopastusten ja tykyohjelmien järjestäminen kuuluu kiinteästi Åbergin matkatoimiston palveluihin.

Kuvassa Åbergin Linjan liikennepäällikkö Sampo Selin ja toimitusjohtaja Åke Fagerholm.

Miika Nyrö

Lue seuraavaksi